Chi Kung en de Energieklok

Wat is Chi Kung?

Chi betekent levensenergie en Kung betekent de kunst of vaardigheid.

Bij Chi Kung (Qi Gong, een ander schrijfwijze) gaat het dus om de oefensystemen die bekwaamheid in de omgang met uw levensenergie opleveren. Het is een methode om lichaam en geest in balans te brengen en te houden.

Wat is de Energieklok?

De energie van de organen als geheel in het lichaam circuleert in een 24-uurs-ritme door de meridianen en gaat van de ene meridiaan in de andere over in een gesloten systeem. Het overzicht van hoe de energie gedurende de dag door de meridianen stroomt, wordt de Energieklok genoemd.

De organen werken over een etmaal gezien niet allemaal even krachtig. Een grotere activiteit van een orgaan is aan een speciaal tijdstip van het etmaal gebonden. Elk orgaan heeft een 2-urige maximaal-cyclus van veel energie aanvoer en van weinig energie aanvoer.

Tijdens de maximale periode zijn organen meer gevoelig voor beĆÆnvloeding van buitenaf. De tijden waarop een orgaan maximaal functioneert, hebben dus een belangrijke betekenis voor de diagnostiek, maar ook voor de therapie, voeding en beweging.

eXTReMe Tracker