Over ons, wat wij doen

Gezond en gelukkig zijn, dat willen we allemaal. Maar hoe?

Mirakelhof

Instituut voor Gezondheidspreventie

Gezond en gelukkig zijn, dat willen we allemaal. Maar hoe? Ontdek een makkelijke, eenvoudige toegang tot meer energie, vitaliteit, mentale helderheid en levensvreugde. Neem uw gezondheid in eigen hand…

Een mirakel geschiedt door te doe-het-zelf-en

Onze visie en missie

Wij hanteren onze PNZ-methode ®:

Preventief – voorkomen is beter dan genezen
Non-farmaceutisch – therapeutisch,fysiologische/biologisch
Zelfhulp – op eigen kracht uw zelf genezend vermogen optimaliseren

Bij de PNZ methode worden bewegingsleer, voedingsleer, acupressuur, en Guashatherapie als technieken toegepast. Deze zijn gebaseerd op oosterse therapeutische filosofie, TCM geneeskunde en de leer van Yin Yang, Chi Kung, de Vijf elementen, Meridianen, Energieklok en Zang Fu.

Onze kenmerken

Kortdurend, eenvoudige, daadkrachtig, doeltreffend en vol persoonlijke aandacht.

Wat wij doen

Een fundamenteel uitgangspunt bij Mirakelhof is: Niet in de eerste plaats de ziekte te behandelen, maar de zieke te genezen. De essentie hiervan is dat we de mens in zijn totaalbeeld zien. Dat wil zeggen dat we de mens benaderen als een lichamelijk, psychisch en spiritueel wezen. Onze behandelwijze is dus een holistische aanpak. Het gaat er om hoe een orgaan functioneert, disfunctioneert en de samenhang met andere organen. Ons doel is het herstellen van een disfunctionerend orgaan en het zelf genezend vermogen te stimuleren.

Het tweede uitgangspunt bij Mirakelhof is: De beste behandeling van ziekte is behandeling vóór de ziekte daadwerkelijk optreedt. Het gaat om het optimaliseren van onze orgaanfuncties en ons immuunsysteem. Ons accent ligt dus op optimaal gezond zijn, niet op ziekte op zichzelf.

We wijzen u de weg naar een levendige, superieure, ultieme gezondheidstoestand.

We geven u het gereedschap om ziekte zelf te genezen en stellen u in staat dit zelf uit te voeren/toe te passen.

U krijgt en verruimt inzicht in de mogelijkheden voor preventie en vroegtijdige opsporing van ziekte op het terrein van gezondheidspreventie.

Hoe wij dat doen

De eenvoudigste manier is de beste manier. Toegankelijk voor iedereen.

Wij helpen u kennis en vaardigheden op te doen ter ondersteuning van uw planningen zelf beter voor u zelf te zorgen om ziekte te voorkomen door middel van workshops, cursussen en therapieën.

Investeer geld, moeite en energie in uzelf. Een goede gezondheid en een gelukkig bestaan zijn niet vanzelfsprekend!

De Chinese taal, cultuur en Traditionele Chinese Medische geneeskunde ( TCM )

Als u zich meer in de TCM wilt verdiepen en de taal wilt leren, kunt u een intensieve taaltraining bij ons volgen. U leert binnen 24 lesuren de basisvaardigheid om de taal te begrijpen en te spreken. Van daaruit kunt u uw kennis verder verdiepen door middel van zelfstudie. Meer informatie zie

Chinese taalles
eXTReMe Tracker