Traditionele Chinese geneestherapie

Het streven naar een optimale gezond en gelukkig leven

 

We willen allemaal graag gezond zijn, niet ziek. Maar wat investeren we eigenlijk in onze gezondheid? En wat weten we over gezond zijn en blijven? Vaak maken we ons alleen bezorgd over ziek worden, niet over onze gezondheid. We gaan onze gezondheid pas koesteren als we ziek worden.
Bestudeer de werking van het menselijk lichaam. Bescherm uw gezondheid met de benodigde kennis over genezing. Neem je gezondheid in eigen hand. Volg de cursus Traditionele Chinese geneestherapie(TCG) en ontdek het geheim van een lang, gezond en gelukkig leven.

Waarom TCG ?

De theorie van TCG is wonderlijk eenvoudig:

Gezondheid

Een gezond persoon heeft het vermogen op de omgeving te reageren op een manier waarbij evenwicht en integriteit behouden blijven.

Ziekte

Ziekte is het onvermogen om aan te passen, een verstoring van het evenwicht of een beschadiging aan het lichaam.

Genezing

Genezing is het duurzame herstel van dit vermogen.

TCG

TCG is een levensbeschouwing, een dagelijks levensgedrag en een levenswijze die u in het dagelijks leven eenvoudig kunt toepassen.

De essentie van TCG

TCG is gebaseerd op een heel andere manier van denken over het lichaam dan gebruikelijk is in het westen. Het geeft een heel ander perspectief om tegen ziekte en gezondheid aan te kijken.

de 5 elementen

TCG vindt haar oorsprong in een unieke, veelomvattende en systematische theoretische structuur waaronder de theorie van de Yin-Yang , de Vijf Elementen, het meridiaan-stelsel van het menselijk lichaam, en de relatie tussen mens en de natuurlijke fenomenen in de kosmos. Elke behandeling wordt uitgevoerd volgens dit raamwerk. Omdat TCG een holistische/totale geneeskundige theorie is, kan in principe elke ziekte behandeld en genezen worden.

De basis van TCG is verandering en balans. Wanneer men evenwichtig leeft en zuinig is op zijn energie, krijgt ziekte geen kans. Door het waarnemen en bestuderen van natuurlijke processen, gaat men deze herkennen en is het mogelijk preventief te werken om ziektes te voorkomen. In TCG is elk teken van onbalans (ook als u deze niet als klacht ervaart) waarneembaar en gerelateerd aan de interne organen. Een behandeling herstelt de balans terwijl rekening wordt gehouden met uw totale functioneren: de directe klacht vermindert of verdwijnt en de behandeling is preventief zodat andere (en sterkere) symptomen niet gaan optreden. Hoe eerder de onbalans gesignaleerd wordt, hoe effectiever de behandeling zal zijn
De essenties van TCG kunnen we samenvatten in:

Preventief – voorkomen is beter dan genezen
Non-farmaceutisch – therapeutisch, fysiologisch/biologisch
Zelfhulp – op eigen kracht uw zelf genezend vermogen optimaliseren

De cursussen

In een reeks van zeven afzonderlijke modulen, die u per module los kunt volgen, worden de TCG als geheel, de theorieën, de diagnostiek en de behandelmethoden, grondig bestudeerd. Na afstuderen kunt u de PNZ-methodiek uitvoeren voor u zelf en voor een ander, zodat een optimale gezondheid geen illusie meer is, maar realiseerbaar is.

Lesfrequentie

In principe een lesdag per maand op zaterdag of zondag. Twee modulen per jaar. In de periode tussen kerst en nieuwjaar, mei- en zomervakantie geen les. Elke module heeft vier lesdagen, behalve module twee die zes lesdagen heeft.

Vanaf 17 oktober (locatie Hortus Alkmaar) en vanaf 25 oktober (locatie BAAI, Heerhugowaard) start Module 1: Inleiding in de Chinese Geneeswijzen

In deze module van vier lesdagen worden de basisconcepten van de Chinese Geneeswijzen grondig bestudeerd. De cursisten maken uitgebreid kennis met het menselijk lichaam volgens de Chinese zienswijze.

Les inhoud

Aan de orde komt onder andere de volgende lesstof:
1. De filosofie van de Chinese denkwijze; de Yin-Yang theorie.
2. De 4 aspecten van yin en yang en hun relatie met de 5 elementen.
3. De theorie van de 5 elementenleer en hun onderlinge relaties.
4. De vitale substanties: Jing, Qi ,Shen, Bloed en Lichaamsvloeistoffen.
5. Het functioneren van Qi en de verdeling in 8 soorten daar binnen.
6. Het functioneren van diverse organen in de Bloed-voorziening.
7. De 8 Constituties/gezondheidstoestanden van het lichaam
8. De symptomen en oorzaken van ziekten gezien door de bril van de TCG.

 

Deze cursus wordt op twee verschillende locaties verzorgd:
Data locatie Hortus Alkmaar: zaterdagen 17 oktober, 21 november, 19 december 2015 en 23 januari 2016
Data locatie BAAI,Centrum voor preventieve geneeskunde te Heerhugowaard: zondagen 25 okt/22 nov/13 dec en 17 jan 2016
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Cursusgeld: € 495, inclusief BTW, inclusief lesmaterialen
Aanmelden via het contactformulier

eXTReMe Tracker