Tai Chi Quan

Wat is Tai Chi Quan?

Tai Chi Quan is een Chinese bewegingsleer, die is voortgekomen uit vele eeuwen taoïstische filosofie. Deze filosofie hield zich bezig met lichamelijke gezondheid en spirituele groei.

Het bestaat uit een serie bewegingen die langzaam, ontspannen en vloeiend achtereen op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Het accent ligt op geest en energie. Daarom is geestelijk concentratie de eerste eigenschap waarop Tai Chi Quan zich richt en die tot ontwikkeling moet worden gebracht. Daarnaast gaat het erom de circulatie van ‘Chi’ (energie) in het lichaam te bevorderen.

Deze sierlijk bewegingsvorm heeft een heilzaam effect op de lichaamshouding, circulatie, spijsvertering, zenuwstelsel en ademhaling. Door bewust om te gaan met spanning en ontspanning in het lichaam zal ook de weerbaarheid tegen stress en ziekten toenemen.

Voor wie is Tai Chi Quan geschikt?

  • Tai Chi Quan is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het is een praktische leerweg naar kennis over evenwicht, houding, fijne motoriek, bewegingsritme, enzovoorts.
  •  Het is geschikt voor iedereen die gezond wil blijven en zijn immuunsysteem wil versterken.
  •  Het is geschikt voor iedereen van wie de gezondheidstoestand in een staat van sub-gezond verkeert en er uit wil komen.

Duur

De cursus wordt wekelijks op woensdag in Alkmaar en op donderdag in Heerhugowaard gegeven. Elke Tai Chi Quan les duurt 60 minuten. Zie voor data/tijdstip de cursusdata

Kosten

per 10 lessen €120,-. In Heerhugowaard kunnen Huygenpas-houders hun pas voor deze cursus gebruiken.

Bij ons kunt u de volgende lessen volgen:

 

Meridianen Tai Chi Quan

De meridianen zijn bepaalde kanalen waardoor de levensenergie door het hele lichaam circuleert. Ze verbinden de twaalf organen met alle andere fysiologische, zintuiglijke en emotionele aspecten van het lichaam.

De Meridianen Tai Chi Quan focust op de meridianen en heeft een zeer sierlijke uitvoering. Soepel en gelijkmatig gaan de oefeningen in elkaar over. Het bestaat uit een acht series van bewegingen. Het is een manier om in een combinatie van lichaamshouding, bewegingen, ademhaling en bewustzijn de Chi (de levensenergie) in je te stimuleren, reguleren, zuiveren en te harmoniseren.

Het richt zich op ziektepreventie en vormt de basis voor een gezond en lang leven. Door deze vorm van Tai Chi te beoefenen voelt men zich innerlijk rustiger en kan men gemakkelijker spanningen van zich afzetten en zit beter in z’n vel. Men ziet zijn zelfvertrouwen groeien, verhoogt het concentratievermogen en de creativiteit. Het geeft een helder inzicht in het dagelijkse leven en men staat positiever in het leven.

Verkorte Tai Chi Quan

Deze vorm bestaat uit acht series van bewegingen. Het is bedoeld voor beginners en voor degene de geen tijd voor sport heeft. Het is makkelijk te leren en het neemt weinig tijd in beslag. Elke dag tien minuten beoefening doet al een wonder. Dit zal leiden tot een betere gezondheid, meer energie en een groter gevoel van welbehagen. Het is wel een kwestie van volhouden.

Aanmelden
eXTReMe Tracker