Meridiaanstelsel

Wat is het Meridiaanstelsel?

De meridianen zijn de “kanalen” in het lichaam die levensenergie en “bloed” van de interne organen naar de uitwendige organen vervoeren en omgekeerd. Zij zijn met elkaar verbonden in een energiekringloop en vormen het meridiaanstelsel. Op deze meridianen bevinden zich energetisch zeer werkzame punten. Elk van deze punten heeft een eigen werking in ons lichaam.

Waarom deze workshop?

De levensenergie is de essentie van ons bestaan. Deze levensenergie ondersteunt en integreert de processen en levensfuncties van elk levend wezen. Zij circuleert via het meridiaanstelsel door het hele lichaam. Zij is verantwoordelijk voor het vlekkeloze functioneren van de cellen, de weefsels, de organen en van het totale systeem van het lichaam. Als de levensenergie soepel en ongehinderd door de meridianen stroomt, functioneert het lichaam harmonieus. Als de doorstroming van de levensenergie echter stagneert, gehinderd of geblokkeerd wordt, verandert harmonie in disharmonie en disharmonie in ziekte. Om een gezond leven te behouden moet het lichaam dus altijd harmonieus functioneren en de energiestroom ongestoord zijn. Deze workshop verschaft u de benodigde kennis en methoden om ervoor te zorgen dat de balans van uw levensenergie behouden blijft of hersteld wordt.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de filosofie van de Chinese geneeswijze en zich wil verdiepen in de veelzijdige werking van het meridiaanstelsel.

Voor iedereen die graag wil leren hoe je het zelfgenezend vermogen van het lichaam kunt versterken.

Voor iedereen die wil leren hoe je zelf allerlei vage klachten eenvoudig kunt oplossen, hoe het verergeren van de klachten voorkomen kan worden en het genezingsproces van de klachten versneld. Met de verkregen kennis leg je een goede basis voor een gezonder en bewuster leven.

Voor iedereen die wil leren hoe je zelf je gezondheid kunt bevorderen door middel van het optimaliseren van levensenergie en je immuunsysteem te stimuleren en versterken.

Wat levert deze workshop u op?

Per workshop behandelen we uitvoerig één meridiaan en geven inzicht in de volgende onderwerpen:

  • De definiëring en de inhoud van de betreffende meridiaan
  • Welke functies heeft deze meridiaan
  • Waarom een meridiaan kan disfunctioneren en wat de oorzaken ervan zijn
  • Wat zijn de signalen die aanduiden dat de meridiaan disfunctioneert
  • Welke ziektes zijn gerelateerd aan deze meridiaan
  • De looproute van deze meridiaan
  • De vitale meridiaanpunten van deze meridiaan
  • De specifieke meridiaanpunten voor behandeling van een bepaalde ziekte
  • De methoden om een bepaalde meridiaan te stimuleren voor een optimaal functioneren en herstel in geval van disfunctioneren.

U leert de relatie tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid te analyseren vanuit de invalshoek van oosterse therapeutische filosofie en TCM geneeskunde.

U leert hoe u psychische klachten door een fysieke aanpak kunt oplossen door middel van Chi Kung, meridianen Tai Chi en Dao Yoga.

U leert hoe u voor de bestrijding van de klachten zelf een therapeutische behandeling kunt toepassen door middel van de Guashatherapie.

Hiermee begeleiden we u de technieken en methodes uit de PNZ toe te passen/in te zetten, zodat u de weg naar een gezond en gelukkig leven leert kennen en deze met succes kunt bewandelen.

Uw investering

2,5 uur tijd en € 65,-.

Een investering die loont: een duurzame gezondheid voor de rest van uw leven!

Beloning

Tegenwoordig gaat de conditie van mensen door een complex van oorzaken steeds verder achteruit en tegelijkertijd rijzen de ziektekosten de pan uit. Om de kosten als gevolg van uw gezondheidsrisico te beperken kunt u het beste uw gezondheid in eigen hand nemen door preventief uw gezondheidstoestand te verbeteren en te optimaliseren.

 

Aanmelden
eXTReMe Tracker